Menu Sluiten

Een zwemvijver aanleggen: wat houdt het in?

Een zwemvijver combineert de voordelen van een zwembad en een siervijver. Hij ligt altijd klaar om er een frisse duik in te nemen, maar ook tussen je zwempartijtjes door geniet je er volop van. Als wij een zwemvijver aanleggen, zorgen we er altijd voor dat die perfect geïntegreerd wordt in het totaalconcept van je tuin. De ontspannende werking duurt dus voort, of je nu heerlijk in het zuivere water plonst of je zwemvijver vanop een afstand bewondert.

EEN ZWEMVIJVER AANLEGGEN IN 5 STAPPEN

Relaxani-zwembad aanleggen

Zo snel mogelijk nadat je een afspraak maakt, komen we bij je langs om jouw wensen te bespreken. We overlopen samen alle mogelijkheden en je krijgt alvast een eerste prijsindicatie.

 
Relaxani-zwembad aanleggen

Na eventuele aanpassingen aan de offerte, krijg je een definitief en gedetailleerd voorstel en overlopen we samen de praktische planning.

Relaxani-zwembad aanleggen

Twee tot drie maanden nadat je de offerte goedkeurt, start ons gespecialiseerd team met het aanleggen van je vijver.

zwembad aanleggen

Ongeveer een maand later wordt de zwemvijver opgeleverd.

 
zwembad aanleggen

Na de aanleg komen we langs voor een follow-upbezoek en indien gewenst, zorgen we voor het verdere onderhoud van je zwemvijver.

TECHNISCHE INFORMATIE

Algemeen

Onze zwemvijvers zijn uitgerust met een biologisch zuiveringssysteem dat het water filtert. Dit systeem bestaat uit planten en materialen die jij zelf uitkiest.

Ook vissen voelen zich prima in een zwemvijver. Denk er wel aan dat je je zwemvijver bijna niet kan verwarmen, omdat je in deze natuurlijke omgeving met levende wezens te maken hebt.

 

Technische specificaties en onderhoud

Basis van de vijver:
– gemetst of gegoten in beton, ofwel met isolerende bouwblokken, ofwel met een klassieke bekisting
– afwerking met zwarte gewapende vijverfolie of tegels

Waterbehandeling:
– De filterinstallatie heeft verschillende uitbreidingsmogelijkheden, maar start met een goede voorfiltering. Dat zorgt voor een aanzienlijk lagere belasting en betere werking van de eigenlijke filtering Deze vindt plaats met behulp van een zandbedfilter, gecombineerd met een ecologische circulatiepomp.
– Voor de ontsmetting van het water werken we niet met chloor, maar met UV-c sterilisatie in combinatie met een moerasfilter.
– Relaxani biedt ook een alternatieve filtermethode zonder planten aan. In dat geval wordt het water gefilterd door middel van een hydrolyse oxidatie van SugarValley.

Waarom de Sugar Valley AquaScenic? 

Afwerking en accessoires

In de afwerking van je zwemvijver ga je zo ver als je zelf wilt. Sfeervolle verlichting, een rustgevende waterval, een zuurstofpomp om het planten en/of vissen comfortabel te maken, … Wij overlopen graag alle mogelijkheden met jou.

Op zoek naar een oplossing volledig op maat?